هر آن چه که باید در خصوص ترموود کردن چوب بدانید

ترموود کردن چوب یکی از فرایند هایی است که انجام آن توسط متخصصین می تواند نقشی مهم در افزایش مقاومت چوب داشته باشد. معمولا فرایند ترموود کردن چوب به جهت افزایش استقامت در برابر فشار های حرارتی اعمال می شود. در این حالت توسط روش های مخصوصی انواع میکروارگانیسم های موجود در ساختار چوب از بین می روند.  این میکروارگانیسم ها می توانند انواع باکتری و قارچ و … باشد. علاوه بر از بین رفتن آن ها طی این فرایند در صورتی که در داخل چوب صمغ نیز وجود داشته باشند به طور کامل خشک می شود.

ترموود کردن چوب باعث می شود که نوع خاصی چوب در مقایسه با چوب معمولی ایجاد شود. معمولا ویژگی مهم ترموود کردن چوب این است که در این فرایند از مواد شیمیایی خاصی استفاده نمی شود.( ترموود ایرانی را بیشتر بشناسید)

 

ترموود کردن چوب ایرانی

ترموود کردن چوب ایرانی

ترموود کردن چوب و مزایای آن

ترموود کردن چوب همان گونه که اشاره شد می تواند استحکام چوب به ویژه در برابر حرارت افزایش دهد. بسته به این که از چوب های مورد نظر در کدام صنعت و چه بخش هایی استفاده گردد می توان از چوب های معمولی و یا چوب هایی که توسط فرایند ترموود کردن چوب مستحکم شده اند استفاده کرد.

ویژگی مهم دیگر فرایند ترموود کردن چوب این است که چوب های حاصل علاوه بر حرارت در برابر ات موذی مانند موریانه و ساس نیز مقاومت قابل توجهی پیدا خواهند کرد.

به طور کلی این فرایند موجب می شود چوب ها تا سال ها ظاهر زیبا و کیفیت مناسب خود را حفظ نموده و تا حد کمی تحت تاثیر شرایط محیطی قرار بگیرند. همین امر موجب شده در صنایعی مانند صنعت ساختمان استفاده از چوب ترموود شده مرسوم باشد.

در صورتی که بخواهیم چوب هایی که تحت فرایند ترموود کردن چوب قرار گرفته اند را از لحاظ کیفی مورد بررسی قرار دهیم این چوب ها سبک تر بوده و می توانند رطوبت را تا حد استاندارد در خود نگه دارند. این گونه چوب ها همچنین دارای مقاومت قابل قبولی در برابر فشار های فیزیکی مهم هستند و احتمال تغییر شکل و به اصطلاح تاب برداشتن در آن ها کمتر است. علاوه بر همه موارد ذکر شده چوب های ترموود شده می توانند به عنوان عایق صدا نیز مورد استفاده قرار داده شوند.

 

ترموود کردن چوب ایرانی

ترموود کردن چوب ایرانی

مراحل ترموود کردن چوب

در فرایند ترموود کردن چوب به طور کلی ۳ مرحله اصلی وجود دارد که هر کدام باید با دقت و توسط افراد متخصص انجام شوند. کیفیت چوب ترموود شده وابسته به انجام صحیح هر یک از این مراحل است.

گام نخست در ترموود کردن چوب این است که چوب را در معرض حرارت و بخار آب قرار دهید. افزایش دمای چوب در این مرحله در حدود ۱۳۰ درجه است. البته معمولا حرارت با سرعت به ۱۰۰ درجه سانتی گراد رسیده و پس از آن به تدریج تا ۱۳۰ درجه سانتی گراد می رسد. افزایش دمای چوب موجب می شود رطوبت موجود در داخل چوب به حداقل و نزدیک به صرف برسد.

پس از این مرحله نوبت به گام دوم در ترموود کردن چوب می رسد. در مرحله دوم دما باز هم افزایش می یابد این بار چوب به دمایی معادل ۱۸۰ تا ۲۲۵ درجه می رسد. این مرحله در حدود ۲ تا ۳ ساعت به طول خواهد انجامید.

مرحله پایانی در فرایند ترموود کردن چوب رطوبت دهی است. این کار با استفاده از عملیات پاشش آب انجام می شود. این کار در دو نوبت انجام می شود. مرحله اول جهت کاهش دما و مرحله دو پس از خنک شدن چوب برای افزایش رطوبت به میزان ۴ تا ۷ درصد است.

 

نکات مهم ترموود کردن چوب

انجام برخی از عملیات ها برای ترموود کردن چوب به دلایل مشخصی انجام می شود. به عنوان مثال استفاده از بخار آب در گام نخست به سبب جلوگیری از ترک خوردن و ایجاد شرایط برای بروز تغییرات و واکنش های شیمیایی است.

وجود بخار آب در مرحله دوم ترموود کردن چوب نیز دارای اهمیت است. هنگامی که دمای چوب باز هم در این مرحله بالا می رود امکان آتش گرفتن آن وجود دارد و وجود بخار آب شرایط را برای جلوگیری از آتش گرفتن چوب فراهم می کند.

اهمیت حرارت دادن در ترموود کردن چوب این است که خروج صمغ و شیره از داخل چوب موجب می شود شرایط برای زیستن میکروارگانیسم ها از بین رفته و نمی توانند درون چوب زیست نمایند.

 

انواع روش های ترموود کردن چوب

در خصوص انواع روش های ترموود کردن چوب می توان به این نکته اشاره نمود که چوب های ترموود شده بسته به این که طی فرایند حرارت دهی تحت چه دمای قرار بگیرند با هم متفاوت خواهند بود. علاوه بر روش تولید، ترموود کردن چوب بستگی به نوع چوب نیز دارد. بر این اساس چوب های ترموود نرم و سخت داریم که هر یک در صنایع و بخش های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند.

در توضیح تفاوت های موجود در روش های تولید چوب ترموود می توان اشاره نمود که اگر در این روش از حرارت کمتری استفاده شود می توان چوب های تولیدی در فضاهای نظیر فضاهای داخلی مورد استفاده قرار داد. به ابن گونه چوب ها ترمو-اس گفته می شود. اما روش دیگری نیز وجود دارد که در آن حرارت دهی تا بالای ۲۲۰ درجه سانتی گراد انجام می شود. این کار موجب تولید چوب هایی می شود که می توانند در فضاهای خارجی مانند محل هایی که در معرض رطوبت هستند مورد استفاده قرار گیرد. این گونه چوب ها ترمو-دی نامیده می شود.

 

عملیات ترموود کردن چوب

تفاوت عمده این دو روش برای انجام فرایند ترموود کردن چوب در این است که در روش تولید چوب ترمو-اس تمرکز بر پایداری چوب تولیدی است. به این معنا که چوب حاصل معمولا از لحاظ ابعاد ثبات مناسبی دارد. در روش دوم که محصول حاصل از آن ترمو-دی است. تمرکز بر دوام چوب ترموود شده است.

بسته به این که ترموود کردن چوب برای استفاده در چه صنعتی باشد می تواند از هر کدام از روش های زیر استفاده نمود. از آن جایی که حفظ ابعاد در ترمو-اس ها اهمیت دارد این چوب ها معمولا برای تولید مبلمان و یا استفاده در نمای ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند در حالی که دستی بعدی می تواند برای سرویس های بهداشتی و حمام و موارد مشابه استفاده شود.

 

 

منبع: ترموود کیان


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : ترموود ,استفاده ,فرایند ,مرحله ,انجام ,حرارت ,ترموود کردن ,فرایند ترموود ,مورد استفاده ,استفاده قرار ,درجه سانتی
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

گالری مبلمان افشاری دوربين مدار بسته هايک ويژن وبلاگ چیستان ها ویلاگ فروشگاه لپ تاپ دست دوم اطلاع گستر گلها,دانلود پيشينه تحقيق,پرسشنامه,طرح توجيهي,مقاله,فايل تور کرمان | تور کرمان با قطار فرکتال هنر مستر کارفرما سامانه آموزش مجازي